KNVB seponeert rode kaart Willems

Jetro Willems wordt toch niet geschorst voor zijn rode kaart dinsdag in de uitwedstrijd tegen NAC Breda. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de kaart van de linksback van PSV geseponeerd. Het was de snelste rode kaart aller tijden in de Nederlandse Eredivisie.

Willems zette tegen NAC een tackle in richting Gill Swerts. De Belgische middenvelder ging  schreeuwend van de ‘pijn’ naar de grond, maar werd niet geraakt door de pijlsnelle verdediger.

Scheidsrechter Kevin Blom toonde karakter en gaf na afloop van de wedstrijd zijn fout toe. ‘Ik stond er achter en zag Willems met een harde tackel inkomen op Swerts. Op dat moment dacht ik zonder twijfel ‘rood’. Mede omdat Swerts kermend van de pijn op de grond bleef liggen. Ik dacht op dat moment dat ik goed zat. ‘ Maar toen hij vlak daarna gewoon weer het veld in kwam, kreeg ik daar al geen prettig gevoel bij’, zei de 40-jarige arbiter na afloop.

PSV-trainer Phillip Cocu maakte na afloop van het duel ook duidelijk dat hij de rode kaart onterecht vond en hoopte op een seponering.

Praat Mee!