Hiddink: ‘Memphis moet nog veel leren’

Bondscoach Guus Hiddink heeft in gesprek met Helden zich kritisch uitgelaten over Memphis Depay. De Oranje aanvaller debuteerde vorig jaar onder Louis van Gaal, maar volgens dien opvolger kan hij nog veel leren. ‘Hij kan heel ver komen, maar heeft nog een lange weg te gaan’.

‘Depay is een talent, maar moet nog veel leren. Een goed voorbeeld is Arjen Robben. Als Memphis net zo ver wil komen, moet hij eerst tegenslagen zien te overwinnen.’ vertelt Hiddink tegenover Helden. Toen Hiddink de trainer was van Robben weigerde hij te fluiten voor overtredingen op de Nederlandse sterspeler. ‘Dat is het spel met iemand die jong is, daarmee bereid je ze voor op het voetballeven. Dat proces maakt Memphis nu ook mee.’

Hiddink doelt hier mee op de interland tegen Mexico. De jonge buitenspeler miste een grote kans op de gelijkmaker en zat de volgende wedstrijd op de bank. ‘Dit zijn momenten waar hij van leert. De buitenwereld zegt alleen maar dat actie’s belangrijk zijn, maar zulke momenten zijn ook erg leerzaam voor hem’, aldus Hiddink.

 

Praat Mee!