Jong Oranje loot Turken en oud bekende

Jong Oranje heeft donderdag relatief eenvoudig geloot voor de voorronde van het EK Onder-21 in 2017. De selectie van bondscoach Remy Reijnierse werd ingedeeld in groep 8, samen met Turkije, Slowakije, Wit-Rusland en Cyprus. Dat wees de loting in het Zwitserse Nyon uit.

Jong Oranje slaagde er niet in om een ticket te veroveren voor het jeugd EK van dit jaar, dat in Tsjechië wordt gehouden. Onder leiding van de inmiddels vertrokken bondscoach Adrie Koster eindigde Nederland als tweede in de poule, achter Jong Slowakije. Daardoor was Jong Oranje veroordeeld tot een play-off wedstrijd tegen Jong Portugal, dat over twee wedstrijden te sterk bleek.

De groepswinnaars kwalificeren zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Polen. De vier beste nummers twee strijden in november 2016 in play-offs om de overige twee tickets. Voor het eerst nemen er in 2017 twaalf landen deel aan het EK.

De speeldata van de kwalificatiewedstrijden zijn nog niet bekendgemaakt.

  1. […] het eind van dit jaar staan de eerste EK-kwalificatieduels van Jong Oranje op het programma. Begin februari werd Nederland in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan Turkije, […]

Praat Mee!