Jeugdinternational Vitesse jongste Nike-aanwinst ooit

Thomas Buitink, onthoud die naam goed. De 14-jarige aanvaller van Vitesse onder 16 jaar tekende onlangs een sponsorcontract bij Nike. Een unicum, want Buitink werd daarmee de jongste Nederlandse voetballer ooit die een contract tekent bij ’s werelds grootste sportbedrijf. 

Het talent van Oranje onder 15 begon zijn voetballoopbaan bij de Veensche Boys in Nijkerkerveen, alvorens hij op zijn negende de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Vitesse. Buitink reist vandaag (vrijdag) af naar het Turkse Antalya, waar hij met het Nederlands elftal onder 15 deelneemt aan het Vierlandentoernooi.

Debuut Jong Vitesse

Buitink staat, ondanks zijn leeftijd, nu al te boek als één van de pareltjes van de Arnhemse jeugdopleiding. Het Nijkerkse talent maakte zelfs al zijn officieuze debuut voor Jong Vitesse. In de voorbereiding op de tweede seizoenshelft speelde Buitink een helft mee tegen Jong Heracles Almelo. Bij Jong Vitesse speelden onder anderen Kelvin Leerdam en Uros Djordjevic mee.

Bony

De grote bewonderaar van oud-Vitesse spits Wilfried Bony wil graag hetzelfde pad bewandelen als zijn idool. ‘Die jongen is zo ontzettend sterk. Als hij scoort gaat hij niet overdreven doen, maar blijft hij zichzelf. Dat vind ik mooi. Later hoop ik net zo goed te worden. Misschien nog wel beter’, vertelde Buitink in een interview met De Stentor. (Foto: Danielle Buitink)

Praat Mee!