Cocu en De Boer lovend over Hiddink

Philip Cocu en Frank de Boer, succesvolle trainers van respectievelijk PSV en Ajax, hebben beiden mooie woorden voor Oranje-bondscoach Guus Hiddink. Het tweetal werkte vroeger samen met de 68-jarige keuzeheer die momenteel voor de twee keer in zijn carrière het Nederlands elftal onder zijn hoede heeft.

Voor Cocu heeft Hiddink ‘een heel grote rol’ gespeeld in zijn carrière als speler maar ook als trainer. ‘Guus betrok me bij belangrijke beslissingen en dat trok me over een drempel. Ik had tot dat moment geen enkele behoefte om trainer te worden en dat veranderde door hem’, aldus de manager van de huidige koploper tegenover Helden Magazine.

De Boer: ‘Ik vond hem een heel fijne trainer/manager om mee te werken. Ik heb hem pas voor langere tijd meegemaakt bij het WK in 1998, maar ik kan me niks negatiefs herinneren. Ik heb wel gezegd dat ik op tactisch gebied Louis van Gaal veel sterker vind. Hiddink durft veel verantwoordelijkheid te geven aan een groep en dat doe ik ook heel veel. Uiteindelijk is de dynamiek veel groter als het uit de groep komt.’

‘Als ik altijd de boeman moet zijn of ik het altijd moet uitleggen, het initiatief moet nemen, dan kotsen ze dat op een gegeven moment ook uit’, gaat de Ajax-coach verder. ‘Uiteindelijk komt het veel harder aan als een medespeler zegt: Jij bent mijn ploeggenoot en ik geef jou op je donder. Ik vind dat een heel belangrijk wapen en daar was Hiddink sterk in, in die manier van omgaan met spelers.’ (Foto: Soccer.ru, Wiki Commons)

Praat Mee!