Tottenham Hotspur – Arsenal vanmiddag live bij Onze11

Het is zaterdag derby day in de Engelse Premier League. In Londen staat de kraker Tottenham Hotspur – Arsenal op het programma. Een belangrijk duel voor beide ploegen in de strijd om een Champions League-ticket. Onze11 doet live verslag van de Noord-Londense derby, die om 13.45 uur wordt afgetrapt op White Hart Lane.

Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge treffen in een 1-1 gelijkspel. Oud-FC Twente speler Nacer Chadli bracht Tottenham nog aan de leiding in het Emirates Stadium. Een kwartier voor tijd tekende Alex Oxlade-Chamberlain echter voor de gelijkmaker, waarna er niet meer werd gescoord. Het laatste thuisduel van Tottenham tegen Arsenal dateert van maart 2014. Destijds zegevierden de Gunners met 0-1, dankzij een vroege treffer van Tomás Rosicky.

Eriksen

Arsenal-trainer Arsène Wenger zal zijn ploeg vooral op het hart drukken om Christian Eriksen in toom te houden. De jonge Deen, die in de zomer van 2013 Ajax verliet voor een avontuur in Engeland, is de laatste weken in bloedvorm. Eriksen werd matchwinner in de wedstrijden tegen Southampton, Hull City, Swansea City, Leicester City en Sunderland. De Deense international maakte dit seizoen al negen doelpunten in de Premier League. Hij is nog één doelpunt verwijderd van zijn doelpuntenrecord bij Ajax. In het seizoen 2012/2013 scoorde de 22-jarige middenvelder tien keer in het shirt van de Amsterdammers.

Tottenham Hotspur – Arsenal

Tottenham Hotspur – Arsenal vangt zaterdagmiddag om 13.45 uur aan in Londen. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door het internationale kanaal van FOX Sports. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!