Amrabat over straf: ‘Je maakt een voetballand kapot’

Marokko mag van de Afrikaanse voetbalbond CAF de komende tweede edities niet aan de Afrika Cup meedoen en dat vindt Marokkaans international Nordin Amrabat absurd. De 27-jarige middenvelder spreekt zelfs van een ‘verloren generatie’.

De Marokkaanse voetbalbond wilde het toernooi aanvankelijk verplaatsen in verband met de dreiging van het ebolavirus, maar de Afrikaanse bond weigerde daaraan mee te werken. Vervolgens besloot Marokko de organisatie helemaal terug te geven.

De CAF vond de angst voor verspreiding van het ebolavirus geen geldige reden en besloot dat het land pas in 2021 weer mag deelnemen aan de Afrika Cup. Daarnaast eist de voetbalfederatie een schadevergoeding van ruim 8 miljoen euro en moet de Marokkaanse bond een boete van 1 miljoen euro betalen.

Nordin Amrabat liet in Voetbal International weten van de straf te balen. ‘Je maakt een voetballand kapot, je staat zes jaar stil. Dit is een hele zware klap voor het Marokkaanse voetbal’, klonk het de mond van de middenvelder van Malaga FC.

Toch is Amrabat niet bang dat veel Marokkaans-internationals nu zullen bedanken. ‘Iedereen gaat wel door. Het is een eer om voor je land uit te komen. De sfeer is top en de stadions zijn ook vol. Maar nu spelen we helaas nergens meer om, zei de 13-voudig international van Marokko, die hoopt dat de Marokkaanse voetbalbond de straf gaat aanvechten.

Praat Mee!