Update | Verhaegh enkele weken aan de kant

Paul Verhaegh is zondag geblesseerd uitgevallen bij zijn club FC Augsburg. In het competitieduel met Eintracht Frankfurt ging de Oranje-international na achttien minuten naar de kant met een kuitblessure. Dat meldt de NOS.

Over de ernst van de blessure is nog niets bekend. Verhaegh wordt maandag nader onderzocht. Dan zal duidelijk moeten worden of de aanvoerder van Augsburg op tijd fit is voor de eerstvolgende wedstrijd van het Nederlands elftal. Oranje speelt op 28 maart een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Drie dagen later staat een oefenwedstrijd op het programma tegen Spanje.

Ondanks een comfortabele 2-0 voorsprong slaagde Augsburg er niet in om de drie punten in eigen huis te houden. Ragnar Klavan, die onder meer bij Heracles Almelo en AZ heeft gespeeld, schoot zijn ploeg vroeg op voorsprong, maar kon niet voorkomen dat Frankfurt via Stefan Aigner en Alexander Meier langszij kwam.

Update 9 februari 15.57 uur

Paul Verhaegh kan de komende weken niet in actie komen voor FC Augsburg. De medische staf van de Duitse club concludeert dat na een eerste diagnose van de kuitblessure die Verhaegh zondag opliep. Aanvullende tests moeten uitwijzen hoe lang de Nederlandse rechtsback precies is uitgeschakeld. (Foto: Instagram)

Praat Mee!