Contractonderhandelingen tussen De Gea en Manchester United gestart

Ondanks de vermeende interesse van Real Madrid, lijkt David de Gea toch bij Manchester United te blijven. Zaakwaarnemer Jorge Mendes meldde vannacht in gesprek met Cadena SER dat zijn cliënt in onderhandeling is met Manchester United over een nieuw contract.

Mendes maakte meteen duidelijk dat David de Gea geen voorcontract heeft getekend bij Real Madrid. ‘Dat klopt niet’, zei hij tegen Cadena SER. ‘Ik ben momenteel in onderhandeling met Manchester United’, ging de 49-jarige zaakwaarnemer verder.

De huidige overeenkomst tussen De Gea en Manchester United loopt tot medio 2016. Manchester United wil de doelman, tegen een sterk verbeterd salaris én een afkoopsom van 67 miljoen euro, vastleggen tot medio 2020.

De Gea verliet Atletico Madrid in de zomer van 2011 voor Manchester United, wat ruim 20 miljoen euro betaalde voor de inmiddels 24-jarige doelman. Na een matige start is de Spaanse sluitpost momenteel een vaste waarde bij de Engelse recordkampioen. Afgelopen seizoen werd de Gea zelfs uitgeroepen tot Speler van het Seizoen van Manchester United en ook dit seizoen blinkt hij wekelijks uit voor de ploeg van Louis van Gaal.

 

Praat Mee!