West Ham-verdediger veroordeelt elleboog Van Persie

Manchester United ontsnapte zondag aan een nederlaag op bezoek bij West Ham United. Robin van Persie mocht van geluk spreken dat hij niet van het veld werd gestuurd. De aanvaller van United deelde een elleboogstoot uit aan West Ham United-verdediger James Tomkins, maar scheidsrechter Mark Clattenburg greep niet in.

‘Bij Fellaini kan ik niet met zekerheid zeggen of hij het expres doet, maar bij Van Persie is dat wel het geval’, meent Tomkins tegenover The Guardian. De 25-jarige Engelsman brak in het duel met United zijn neus na een botsing met Marouane Fellaini. ‘Hij kijkt eerst naar mij en geeft me vervolgens een elleboogstoot. Deze actie was kwaadaardiger dan die van Fellaini.’

‘Ik wil niet zeggen dat Van Persie er met rood af had gemoeten, maar ik vond het sowieso een gele kaart’, aldus Tomkins. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 1-1 gelijkspel. United keek lange tijd tegen een achterstand aan, maar kwam in de slotfase alsnog langszij. Daley Blind schoot knap binnen na slecht uitverdedigen van West Ham. (Foto: Instagram)

Praat Mee!