Van Gaal stuurt scout tevergeefs naar Porto voor Martins Indi

Louis van Gaal werkte als bondscoach van het Nederlands elftal samen met Bruno Martins Indi. De manager van Manchester United is nog altijd gecharmeerd van de Oranje-international en wil zich komende zomer graag versterken met de verdediger van FC Porto.

Volgens Record zat er een afgevaardigde van United op de tribune om de 26-voudig international aan het werk te zien. Porto-trainer Julen Lopetegui gooide echter roet in het eten door Martins Indi negentig minuten lang op de bank te houden. Daar maakt de oefenmeester overigens geen gewoonte van. Martins Indi maakte dit seizoen, dat in Portugal twintig wedstrijden onderweg is, al zeventien keer zijn opwachting in het elftal van Porto.

Afgelopen zomer stond Martins Indi al in de belangstelling van Manchester United, maar koos de 23-jarige verdediger uiteindelijk voor een overgang naar Portugal. Hij tekende een vierjarig contract in Porto, dat voor veertig miljoen euro afgekocht kan worden. United zal dus diep in de buidel moeten tasten als het Martins Indi daadwerkelijk vast wil leggen.

Praat Mee!