Opmerkelijk: Reus gaat contract bij Dortmund verlengen

Goed nieuws voor Borussia Dortmund: Marco Reus gaat zijn contract verlengen. De Champions League-finalist van 2013 presteert ondermaats en staat momenteel zestiende in de Bundesliga en de supporters houden al het gehele seizoen rekening met een vertrek van Marco Reus, die door een clausule in zijn contract in de zomer voor ongeveer 25 miljoen euro kan vertrekken uit Dortmund. Diverse Europese topclubs, waaronder Real Madrid en Bayern Munchen, hadden interesse en waren bereid om dat bedrag op tafel te leggen, maar desondanks blijft Reus de club trouw.

De Duitse laagvlieger deed Reus onlangs een contractvoorstel en Reus reageerde positief op dat voorstel, meldt Ruhr Nachrichten maandag. De 25-jarige aanvaller, die eerder lieten weten dat geld hem ‘geen reet’ boeit, wil graag verlengen bij zijn in het Westfalenstadion. Er wordt verwacht dat de 23-voudig Duits-international nog voor het einde van de maand zijn handtekening onder de sterk verbeterde verbintenis zal zetten. Het nieuwe contract van Reus zal naar verwachting verlengt worden tot medio 2019.

Hans-Joachim Watzke, algemeen directeur van Dortmund, maakte eerder al bekend dat Borussia Dortmund Reus een contractaanbieding had gedaan. ‘We hebben onze kaarten al op tafel gelegd. Nu ligt de bal bij Marco en zijn zaakwaarnemer.’, zei de sportbestuurder toen.

Praat Mee!