Robben: ‘Ik kom gewoon van rechts’

Arjen Robben is Nederlands hoop in bange dagen. Door de blessures van Kevin Strootman en Robin van Persie is Robben op dit moment dé grote troef van Oranje.

‘Nee ik ben nu niet bang voor een blessure’, zei Robben tegen Ivo Niehe van de TV Show. ‘Maar dat klop ik wel snel even af.’ Robben haalde zelf het WK 2010 op het nippertje na een hamstringblessure, maar moet nu als topfitte speler het team dragen.

Toch vindt Robben niet dat ‘we’ uit moeten gaan van een titel in Brazilië. ‘Ik ben realistisch. We willen wereldkampioen worden, maar de huidige nuchtere tendens in Nederland is wel terecht’, aldus Robben. ‘Het wordt een geweldige uitdaging. Met de ervaren jongens moeten we de jonge jongens meetrekken’, klonk de sterspeler als een echte mentor. Niehe verwacht dat de buitenspeler in Oranje van links zou komen. ‘Ik denk het niet hoor’, lachte Robben. ‘Ik kom gewoon van rechts.’

Robben werd door Niehe geconfronteerd met een stripboek dat Groningse kinderen hebben gemaakt over het leven van Robben. In het boek schiet Robben Oranje naar de zege in Rio, een scenario waar Robben direct voor zou tekenen. ‘Dat zou niet alleen de kinderen heel blij maken, mij ook!’ (Foto: Tsutomu Takasu)

1 Reactieop dit Bericht

  1. John Reggaeton

    Dacht aan de titel te lezen dat het om een verkeersongeluk ging…

Praat Mee!