Gruwelijke blunder Van der Hart niet door polletje

Mickey van der Hart maakte afgelopen zondag een gruwelijke blunder tegen Ajax. De Amsterdammers leken puntenverlies te gaan lijden maar uitgerekend Ajax-huurling Van der Hart ging enorm in de fout. Dat leidde tot veel commotie onder voetballiefhebbers. Hoewel men er vanuit ging dat een polletje ervoor zorgde dat de 20-jarige doelman langs de bal heen schopte, blijkt dat toch niet het geval. 

Althans volgens de terreinknecht van Go Ahead Eagles. ‘Ik ben na de wedstrijd direct naar de bewuste plek op het veld gelopen, maar ik heb daar geen polletje kunnen ontdekken’, zegt Ron Roerink in gesprek met De Stentor. Mogelijk was een kuiltje in het veld de oorzaak van de ongelooflijk grote misser van Go Ahead Eagles-doelman. ‘Daardoor moet de bal zijn opgesprongen toen Mickey de bal wilde wegtrappen’, gaat de terreinknecht van de Deventer Eredivisionist verder.

Toch zat de schrik er bij Roerink goed in tijdens de wedstrijd. ‘We hadden het punt al binnen, de stemming in het stadion was fantastisch, en dan verlies je zo’n mooie wedstrijd  door een hobbelig veld’, gaat Roerink verder. ‘Ik ben verantwoordelijk voor het veld. Maar daarentegen was er ook al een hele wedstrijd op gespeeld, dan kunnen zulke dingen helaas gebeuren’, eindigt de nuchtere Deventenaar.

Praat Mee!