Hiddink doet kennis op bij andere coaches

Guus Hiddink spreekt regelmatig met coaches uit andere sporten om meer kennis op te doen. De bondscoach van het Nederlands elftal onthulde dit dinsdag tijdens de presentatie van het boek van tennistrainer Tjerk Bogstra. Vaak komen Bogstra en Hiddink samen met andere coaches tijdens Champions League-avonden om te brainstormen.

‘We komen meestel met Bogstra en Joop Alberda bij elkaar en nodigen dan vaak andere coaches uit. Er komt bij die avonden van alles los en dan blijkt dat we ontzetten veel van elkaar kunnen leren’, aldus Hiddink. ‘We bespreken ook lastige thema’s zoals het de doorstroming van beloften. Ik ben dan vooral aan het luisteren omdat er zoveel interessante ideeën en gedachten voorbijkomen’.

De bondscoach is van mening dat vooral teamsporten veel kunnen opsteken van individuele sporten zoals tennis. ‘Vooral qua investeringen zal er nog veel kunnen worden verbeterd/ Ik doel dan niet alleen op trainingsuren, maar ook op taaiheid en doorzettingsvermogen. Een individuele sporter moet vaak veel meer opofferingen en investeringen doen om iets te bereiken’, vertelde Hiddink.

Praat Mee!