Onfortuinlijke De Jong opnieuw getroffen door klaplong

Siem de Jong staat opnieuw lange tijd aan de kant. De onfortuinlijke oud-Ajacied, net op de weg terug na een lange blessure, is voor de tweede keer in zijn carrière getroffen door een klaplong.

 De Jong was juist net bijna terug na een langdurige dijbeenblessure en in Newcastle werd reikhalzend uitgekeken naar de terugkeer van De Jong. De voormalig aanvoerder van Ajax kwam afgelopen zomer over van de Amsterdammers maar speelde door fysiek ongemak pas drie wedstrijden.

Klaplong De Jong

Die drie wedstrijden zullen op korte termijn geen vervolg krijgen, blijkt dinsdag. De Oranje international blijkt opnieuw een klaplong opgelopen te hebben, die hem zeker een aantal maanden aan de kant zal houden bij de Engelsen. ‘Na zo’n vier maanden keihard te hebben getraind om terug te komen is dit een ontzettende tegenvaller’, aldus De Jong in een eerste reactie.

Uitgerekend een klaplong was in 2013 de opmaat voor een seizoen vol blessureleed bij Ajax, waarna De Jong in 2014 desalniettemin overstapte naar Newcastle. Daar is de klaplong van De Jong een nieuwe zwarte bladzij in een nog niet al te mooi hoofdstuk. De multifunctionele middenvelder staat zo’n twee maanden aan de kant door de klaplong.

Praat Mee!