Transfer Costa Ricaan niet geldig

Costa Ricaans international Bryan Ruiz mag niet aan de slag bij Levante, dit heeft de FIFA besloten na een beraad. De tranfser ging niet door omdat de huidige club van Ruiz, Fulham, een verkeerde datum had ingevuld.

Ruiz speelde tijdens een uitstekend WK en loodste zijn team naar de kwartfinale waar het werd uitgeschakeld door Nederland. Door zijn goede spel hoopte hij in de zomer al op een transfer, maar dat kwam er niet van. Sindsdien speelt de baltovenaar in de tweede divisie van Engeland.

Tijdens de afgelopen transferwindow leek het erop dat de Costa Ricaan op huurbasis naar Levante (Spanje) zou gaan, maar door een knullige fout is de transfer niet goedgekeurd door de FIFA. Fulham heeft een verkeerde datum ingevuld  in het transfersysteem van de voetbalbond, waardoor de transfer niet geldig was. De Londense club dacht dat de transferperiode op 2 februari pas dicht ging in Spanje, maar dat bleek dus niet zo. Nog voor 30 januari middernacht probeerde alle partijen de papieren zo snel mogelijk in te leveren en de transfer af te ronden, maar Levante leverde de papieren enkele minuten te laat in. Ruiz blijft dus spelen in Londen.

Foto: Twitter @BryanRuizcr

Praat Mee!