Moisander op weg naar Italie

Fins international en aanvoerder van Ajax Niklas Moisander lijkt op weg naar de Serie A. Volgens De Telegraaf heeft de verdediger een driejarig contract getekend bij de subtopper Sampdoria. Hij zou dinsdag naar Italie zijn gevlogen om het contract te ondertekenen.

Sampdoria zit in Moisander een versterking om komend seizoen mee in de Champions League te spelen. Momenteel staat Sampdoria vierde in de Serie A en jaagt nog steeds op het felbegeerde ticket van het miljoenenbal. Moisander zal dus met speciale aandacht de club uit Genoa volgen; in de zomer maakt hij dus de transfervrije overstap naar de Italiaanse ploeg.

Moisander beschikt over een aflopend contract en stond in de belangstelling van vele clubs, waaronder ook stadsgenoot Genoa en de Engelse club Fulham. De 29-jarige Fin is bezig aan zijn derde seizoen bij Ajax nadat hij eerder uitkwam voor AZ en Zwolle. In januari leek het erop dat de aanvoerder van de Amsterdammers ging vertrekken, maar Frank de Boer wilde de verdediger niet laten gaan, omdat hij onmisbaar voor Ajax zou zijn. Na dit seizoen gaat de 47-voudig Fins international alsnog weg bij de club.

Foto: Twitter Niklas Moisander

Praat Mee!