Ballack: ‘Duitsland en Spanje van ander niveau’

Voormalig Duits aanvoerder Michael Ballack hoopt dat Duitsland in Brazilië de Wereldtitel naar zich toe kan trekken. Hij denkt dat de Oosterburen een kans maken, maar dat ze ook geluk nodig hebben.

‘Het is voor iedereen moeilijk om succesvol te zijn in Zuid-Amerika’, zegt Ballack tegen de FIFA. ‘Er heeft nog nooit een Europees land een Wereldbeker gewonnen in dat continent, en het wordt er niet makkelijker op. Maar, samen met Spanje, heeft Duitsland wel een team op een ander niveau dan de anderen’, aldus Ballack.

‘Het talent bezit Duitsland sowieso’, vervolgt de oud middenvelder. ‘Nu moeten ze het laten zien in de fase waar het er echt om gaat, zoals de halve finale en de finale, als ze zo ver komen. Uiteraard heb je dan ook een beetje geluk nodig.’

De Duitser, die de WK finale in 2002 miste door een schorsing, ziet voor Nederland geen rol weggelegd in Brazilië. ‘Spanje is favoriet als huidige Wereldkampioen. Maar ook Italië kan sterk voor de dag komen. Zo ook Frankrijk, dat in het toernooi zal moeten groeien. Argentinië of Chili zou kunnen verrassen, zij zijn het in ieder geval gewend om te spelen in Zuid-Amerika. En Brazilië kan hem natuurlijk gewoon winnen. Dat hebben ze tijdens de Confederations Cup laten zien.’ (Foto: Florian K.)

Praat Mee!