Van Hooijdonk kraakt Van Gaal; looft Koeman

Pierre van Hooijdonk heeft in zijn eerste column voor het voetbalblad Voetbal International al flink met modder lopen gooien. De oud-international bekritiseerd oud-bondscoach Louis van Gaal zijn werkwijze, echter heeft de topvoetballer van weleer nog wel een goed woordje over voor de andere Nederlandse coach in de Premier League: Ronald Koeman.

‘Het is me te gemakkelijk allemaal: haal voor een fortuin aan topspelers binnen en op een gegeven moment zal het allemaal wel goedkomen. Zo niet, dan besteed je de volgende zomer opnieuw 200 miljoen euro aan nieuwe spelers. Het past totaal niet bij de werkwijze die we van Louis gewend zijn’, begint Van Hooijdonk zijn column kritisch.

Lovend is de oud-spits over Koeman: ‘Dan heeft Ronald Koeman het een stuk beter voor elkaar bij Southampton. Ook hij ging in de zomer de transfermarkt op. In zijn geval was dat noodgedwongen, omdat zijn beoogde basisploeg was weggekocht. Koeman pakte het slim aan: hij haalde spelers wiens specifieke kwaliteiten hij kende.’

‘Het is geen toeval dat Graziano Pellè vanaf de eerste dag goed functioneert bij Southampton. Koeman heeft met nieuwe jongens als Sadio Mané, Dusan Tadic en Eljero Elia spelers om Pellè heen gezet die hem optimaal laten functioneren. In een speelwijze die hij kent. Een spits moet bij zijn nieuwe club het gevoel hebben dat hij in hetzelfde huis als vroeger rondloopt, met alleen een ander kleurtje op de gevel. Falcao heeft dat gevoel niet in Manchester, Pellè heeft dat wél bij Southampton.’ (Foto: Twitter)

Praat Mee!