Grote teen Mascherano zit Robben nog altijd dwars

Woensdag 9 juli 2014, São Paulo. Nederland en Argentinië zitten in de slotfase van de halve finalewedstrijd op het WK, als Arjen Robben de bal krijgt na een subtiele voetbeweging van Wesley Sneijder. De rappe aanvaller van het Nederlands elftal heeft de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot bereikt nooit het doel. Opnieuw is daar die vervelende teen, die Oranje in 2010 al weerhield van de wereldtitel. Opnieuw is Robben de ongelukkige. Dit keer is de bikkelharde Javier Mascherano de boosdoener, vier jaar eerder lag Iker Casillas in de weg.

We zijn inmiddels zeven maanden verder, maar nog altijd zit dat moment in het geheugen van Robben gegrift. Wat als Mascherano zich niet op tijd voor het schot had geworpen? ‘We zullen nooit weten wat er gebeurd zou zijn als hij er niet was geweest met zijn grote teen’, vertelt Robben op de officiële website van de FIFA. ‘En als de bal erin was gegaan. Maar ja, dat is voetbal. Soms bepalen centimeters of je een wedstrijd wint of verliest’, weet de sterspeler van het Nederlands elftal maar al te goed.

Mascherano nooit gezien

‘Ik focuste me op de bal. Ik keek ook naar de keeper en hoe ik de bal zou raken’, neemt Robben de voetballiefhebber nog eens mee terug naar het moment. Hij bekent dat hij Mascherano nooit aan had zien komen. ‘Ik had een gaatje. Maar het was jammer dat de bal van richting veranderde, waardoor ik binnendoor moest. Dat zorgde ervoor dat ik wat snelheid verloor.’

photo credit: IMG_9337 via photopin (license)

Praat Mee!