Suarez: ‘Vertrouwen is gigantisch’

Oud Ajacied Luis Suarez reist met hoge verwachtingen af naar Brazilië aankomende zomer voor het WK voetbal. Althans, als Uruguay mag spelen van de FIFA.

Het land hangt namelijk een schorsing boven het hoofd, omdat de politiek invloed zou hebben uitgeoefend op het voetbal. Een doodzonde in voetballand, en dus doet de FIFA momenteel onderzoek naar de huidige Zuid-Amerikaans kampioen. ‘Maar die schorsing heeft helemaal niks met voetbal te maken’, zegt Suarez daarover.

De sterspeler van Liverpool wil dus niet ingaan op de mogelijke schorsing, maar gaat wél in op de kansen van zijn land in Brazilië. Het land waarin Uruguay in 1950 Wereldkampioen werd. ‘We willen gewoon zo ver mogelijk komen’, aldus El Pistolero. ‘We hebben een goed team en het vertrouwen is gigantisch. We gaan niet als favoriet het toernooi in, maar dat maakt niet uit. Wij moeten elke wedstrijd ons beste voetbal spelen.’

Dat het ontbreken van een favorietenrol voor Suarez geen probleem is om alsnog te presteren, bewijst de behendige aanvaller momenteel met Liverpool. Mede door de goals van topscorer Suarez staat Liverpool bovenaan de Premier League. Schiet Suarez Uruguay straks ook naar winst? Pak 18x je inzet op Unibet als El Pistolero ook in Brazilië topscorer wordt. (Foto: Jimmy Baikovicius)

 

Praat Mee!