Vrees voor vertrek Ronaldo en Messi: ‘Serieus probleem’

De voorzitter van La Liga, Javier Tebas, vreest dat topvoetballers als Cristiano Ronaldo en Lionel Messi de Primera Division zullen verlaten. ‘We hebben een serieus probleem’, zegt Tebas, na aanleiding van de miljardendeal die het Engelse Premier League met Sky Sports en BT Sport sloot voor de televisierechten voor de seizoenen 2016/2017 en 2017/2018.

‘We zullen niet binnen een jaar weer de beste competitie worden’, gaat Tebas verder. ‘We zullen veel waarde verliezen in de markt, omdat de Premier League de strijd om televisie-uitzendingen gaat winnen en contracten voor zichzelf gaat opeisen.’

De Premier League heeft met de televisiegiganten Sky en BT een deal van maar liefst 6,9 miljard (!) euro gesloten. Daarvan gaat 210 miljoen euro naar de kampioen, voor de nummer laatst wordt nog altijd 133 miljoen euro neergelegd. De Engelse bedragen komen niet in de buurt met de bedragen in Spanje. ‘We moeten snel alle televisierechten centraliseren. Anders heeft het Spaanse voetbal een groot probleem. Dan zullen we op het vijfde niveau belanden’, vreest Tebas.

 

Praat Mee!