Tip van het weekend voor Oranje: Bas Dost

Onze11.nl wil wekelijks een speler tippen aan bondscoach Guus Hiddink. Dit weekend is het VFL Wolfsburg-spits Bas Dost. De aanvaller scoorde vier keer in de met 4-5 gewonnen wedstrijd tegen Bayer Leverkussen.

Met dit seizoen haperende Robin van Persie zou het niet vreemd zijn als Dost door Hiddink geselecteerd wordt in maart als Oranje de EK-kwalificatiereeks hervat in eigen huis tegen Turkije.

Dost schoot dit seizoen negen keer raak in tien wedstrijden. Daar waar hij een paar maanden geleden wegens blessures en matige prestaties nog bijna noodgedwongen werd verkocht.

Ploeggenoot André Schürrle is blij met Dost. ‘Bas is een uitstekende spits’, citeert De Telegraaf Schürrle. ‘Als een spits vier doelpunten maakt, heb je daar maar weinig meer aan toe te voegen. Dost is daar waar de ballen komen en schiet ze er dan nog in ook.’

Dost en Nederlands elftal

Dost (25) is nog niet eerder geselecteerd voor het Nederlands elftal. Wel werd de spits door Louis van Gaal op 1 augustus 2012 opgenomen in de voorselectie voor de wedstrijd tegen België, maar hij viel alsnog af. De 1.98 meter lange voetballer kwam wel al vier keer uit voor Jong Oranje, waar hij eenmaal het net wist te vinden.

Praat Mee!