‘Nummer eins’ Dost denkt nog niet aan Oranje

Bas Dost is hot in de Duitse Bundesliga. De Nederlandse spits van VFL Wolfsburg is bezig aan de sterkste fase van zijn voetbalcarrière. Na de winterstop trof de boomlange aanvaller al achtmaal doel voor de huidige nummer twee van de Duitse competitie. Desondanks houdt Dost zich niet bezig met het Nederlands elftal.

‘Het zou natuurlijk prachtig zijn als ik er eind maart tegen Turkije en Spanje bij ben’, vertelt Dost tegen het Duitse Kicker. ‘Maar echt: het is geen thema voor me. Ik heb ook helemaal nog niet met Guus Hiddink gesproken.’

Oranje-debuut

De 25-jarige aanvaller wacht nog altijd op zijn debuut in Oranje. ‘Ik heb al ooit bij de selectie gezeten, ook al heb ik toen niet gespeeld’, doelt Dost op zijn uitverkiezing voor de oefenwedstrijd tegen België (4-2 nederlaag). ‘Maar toch was dat iets speciaals, een droom die uitkwam. Maar die vraag stel ik mezelf nu niet: ik bekijk het echt van week tot week.’

Nu Dost het volledige vertrouwen heeft gekregen van Wolfsburg-trainer Dieter Hecking, is hij niet te stoppen. De 25-jarige centrumspits vestigde alle aandacht op zich door tweemaal te scoren tegen Bayern München (4-1). Afgelopen weekend deed de oud-spits van SC Heerenveen en Heracles Almelo daar nog een schepje bovenop, door viermaal doel te treffen tegen Bayer Leverkusen (4-5 uitwinst).

‘Nummer eins’

‘Nu ben ik Nummer eins‘, beseft Dost zich. ‘Verder wil ik ook nog niet kijken. Het liefst speel ik tot het einde van mijn loopbaan iedere wedstrijd, maar ik kan jullie vast verklappen dat er nog terugslagen komen.’ (Foto: Instagram)

  1. […] ‘Nummer eins’ Dost denkt nog niet aan Oranje – 20 uur geleden […]

Praat Mee!