‘HSV laat Van der Vaart komende zomer transfervrij vertrekken’

Het begint er steeds meer op te lijken dat Rafael van der Vaart komende zomer transfervrij vertrekt bij Hamburger SV. Volgens Hamburger Morgenpost is het zo goed als zeker dat HSV de aflopende verbintenis van de Oranje-international niet gaat verlengen.

Onze11 berichtte vorige week al dat Van der Vaart in maart uitsluitsel krijgt over zijn sportieve toekomst in Duitsland. Peter Knäbel, technisch directeur van HSV, zei toen dat ‘geen enkele speler’ in de selectie van de Noord-Duitse club is afgeschreven. ‘De toekomstplanning gaan we in maart bekijken in de interlandperiode. Wat ze tot dat moment laten zien, is bepalend voor de toekomst’, doelde Knäbel onder meer op Van der Vaart.

Ajax

De toekomst van de 32-jarige middenvelder lijkt dus niet in Hamburg te liggen. Een terugkeer bij Ajax, de club waar Van der Vaart de jeugdopleiding doorliep, ligt in dat geval mogelijk in het verschiet. Het is geen geheim dat de Amsterdammers interesse hebben in de diensten van de 109-voudig international. ‘Onze eerste pijlen zijn op andere mensen gericht, maar ik denk dat hij een zeer interessante optie is voor ons’, ging Ajax-trainer Frank de Boer zondag tegenover FOX Sports in op de geruchten over een mogelijke terugkeer van Van der Vaart.

Of Van der Vaart het zelf ziet zitten om terug te keren naar Amsterdam, is nog maar de vraag. Hij liet al meerdere malen doorschemeren dat het te vroeg is voor een terugkeer naar de club waar het voor hem allemaal begon. (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

  1. […] Duitse Hamburger Morgenpost en sensatiekrant Bild lieten eerder al weten dat HSV het aflopende contract van Van der Vaart […]

  2. […] ‘HSV laat Van der Vaart komende zomer transfervrij vertrekken’ […]

Praat Mee!