Verbeek ziet Dost in Oranje ‘wel zitten’

VFL Wolfsburg-spits Bas Dost is hét gespreksonderwerp in Duitsland, maar ook in Nederland. De Nederlander, die nog nooit in het Oranje speelde, scoorde afgelopen zaterdag maar liefst vier keer in het duel met Bayer Leverkusen (4-5 winst). Zodoende wordt Dost veel besproken en zelfs in verband gebracht met het Nederlands elftal. Ook Gertjan Verbeek, in het seizoen 2009/2010 de trainer van Dost bij Heracles, ziet mogelijkheden.

‘Het belangrijkste is dat hij dit niveau vasthoudt en fit blijf’, begint de huidige manager van VfL Bochum in gesprek met de Telegraaf. ‘Dit moet geen incident zijn. Als Dost stabiel blijft, dan gaat hij volgend seizoen met Wolfsburg internationale ervaring opdoen in de Champions League en kan hij de volgende stap zetten in zijn ontwikkeling.’

‘Van Persie en Huntelaar zijn bijna passé’, gaat Verbeek verder. ‘Die zijn de dertig gepasseerd en kunnen nog mee tot het EK, maar het WK halen ze waarschijnlijk al niet meer. De lichting daarachter bestaat uit Luuk de Jong en Bassie Dost. Ik zie dat wel zitten met Dost.’ Dost rekent zelf echter niet op en toekomstige oproep van bondscoach Guus Hiddink. (Foto: Paul Blank, Wiki Commons)

Praat Mee!