Play-offs doorn in het oog Van Gaal

De play-offs voor Europees voetbal in de Eredivisie komen bondscoach Louis van Gaal absoluut niet goed uit. De speeldagen conflicteren met de start van de voorbereiding op het WK.

Van Gaal start op 7 mei met de campagne op weg naar Brazilië, terwijl de play-offs tot 18 mei zullen duren. Het betekent dat sommige spelers wellicht pas twee weken later aan kunnen sluiten. Sterker nog, een dag eerder oefent Nederland tegen Ecuador in Amsterdam.

Met name wanneer PSV tot de finale reikt van de play-offs, zal dat Van Gaal ergeren, zo stelt Voetbal International. In de selectie van de Eindhovenaren lopen met Jeroen Zoet, Karim Rekik, Jeffrey Bruma, Jethro Willems, Stijn Schaars, Memphis Depay, Luciano Narsingh, Georginio Wijnaldum en Adam Maher liefst negen spelers rond die nog hopen op WK deelname. Die spelers zullen zich tijdens de oefencampagne moeten bewijzen, maar mogelijk gooien de play-offs roet in het eten en staat het WK serieus op de tocht voor het negental.

In Nederland spelen de nummer 5 tot en met 9 play-offs voor één Europa League-ticket. Op dit moment staat PSV op die vijfde plek. Van Gaal zal waarschijnlijk hopen dat Vitesse op deze plaatst eindigt. Die club kent met Patrick van Aanholt slechts één mogelijke international. (Foto: Pro Shots)

Praat Mee!