Van der Wiel ziet kansen in Londen: ‘Alles ligt nog open’

Gregory van der Wiel verscheen dinsdagavond in de basisopstelling van Paris Saint-Germain voor de Champions League wedstrijd tegen Chelsea (1-1). Ondanks het gelijke spel en het uitdoelpunt dat zijn ploeg moest incasseren, ziet de rechtsback de return in Londen met vertrouwen tegemoet. 

‘Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld. Het is jammer dat hun doelpunt zo valt, ik denk dat dat een halve kans is,’ doelde Van der Wiel op de openingstreffer van Branislav Ivanovic. ‘Verder hebben we bijna niets weggegeven, terwijl we zelf wel veel kansen hebben gehad. Na de 1-1 drukten we door en hadden we de 2-1 kunnen, en misschien wel moeten maken’, zei de 41-voudig international tegenover de NOS.

PSG en Chelsea stonden vorig seizoen ook al tegenover elkaar in de knock-out fase van de Champions League. Destijds won de Parijse club de heenwedstrijd met 3-1, maar moest het in de return een 2-0 nederlaag slikken op Stamford Bridge, waardoor Chelsea alsnog de halve finale bereikte. Van der Wiel denkt dat zijn ploeg dit jaar wél het verschil kan maken in de returnwedstrijd. ‘Het gaat niet gemakkelijk worden in Londen, maar ik denk dat alles nog open ligt. Wij zijn nog niet op onze top, maar we hebben eerder wel laten zien in dit soort wedstrijden er te staan.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!