Moeder Strootman leeft mee: ‘Kon ik zijn blessure maar overnemen’

Kevin Strootman brengt zijn dagen tegenwoordig door met zijn familie in Nederland. De middenvelder van AS Roma raakte eind januari opnieuw geblesseerd aan zijn linkerknie en revalideert momenteel in eigen land. Metro sprak de moeder van Strootman, Diana Berkelouw, en vroeg haar hoe het ervoor staat met de oud-speler van PSV.

‘Het nadeel van kraakbeenschade is dat je op een gegeven moment geen pijn meer voelt, maar dat het nog niet is genezen. Kevin moet dus heel voorzichtig zijn’, vertelt Berkelouw als haar wordt gevraagd naar de schade in de knie van haar zoon. Strootman viel op 25 januari geblesseerd uit in het competitieduel met Fiorentina. Bij een operatie werd succesvol littekenweefsel verwijderd, maar kwam ook schade aan het kraakbeen aan het licht.

Iets in Berkelouw zei dat het foute boel was toen Strootman geblesseerd naar de grond ging. ‘Ik zag aan zijn gezicht dat het niet lekker zat. Dan is het vreselijk dat je op zo’n afstand zit en niets kunt doen. Kevin liet al snel iets weten, want hij weet in dit soort gevallen dat zijn ouders en broertje in spanning zitten. Hij stuurde dat de kans bestond dat het mee zou vallen, maar hij hield duidelijk een slag om de arm.’

Met verdriet in het stadion

Hoewel de moeder van Strootman steevast aan de buis zit gekluisterd als Roma moet spelen, volgt ze de Italiaanse club de laatste tijd niet meer op de voet. Desondanks reist ze woensdag af naar Rome voor het Europa League-duel tussen Roma en Feyenoord. ‘Ik zal het ongetwijfeld zwaar hebben als de spelers het veld betreden,’ weet Berkelouw. ‘Normaal gesproken zit ik van trots met een brok in mijn keel in dat stadion. Nu van verdriet. Kon ik zijn blessure maar van hem overnemen,’ verzucht de moeder van de Oranje-international. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!