Politie Rome vreest confrontatie en verbiedt Feyenoord-stoet

Fans van Feyenoord mogen donderdag niet in een stoet naar het stadion van AS Roma lopen. Zo vertelt Giuseppe Moschitta, hoofd openbare orde van Rome, aan het Algemeen Dagblad. In de Italiaanse stad wordt gevreesd voor een confrontatie tussen beide supportersgroepen.

Moschitta vertelt dat hij de traditie om in een stoet naar het stadion te lopen respecteert. ‘Het kan echter niet anders dan het dit keer verbieden. Voor de veiligheid van de supporters. Het risico op een confrontatie met fans van AS Roma is te groot. De politie is van mening dat AS Roma – Feyenoord een wedstrijd is met een grote kans op ongeregeldheden.’

Feyenoordsupporters die afreizen naar Rome hebben de Spaanse Trappen aangewezen als vertrekpunt van de stoet. ‘We brengen voldoende manschappen op de been om een eventuele stoet te blokkeren. We begeleiden hen naar het plein waar de bussen vertrekken. Wie zich tegen de agenten keert, zullen we arresteren. Deze fans lopen het risico de wedstrijd niet te kunnen zien’, aldus Moschitta.

Zo’n vijfduizend Rotterdamse fans zullen naar Rome afreizen voor de wedstrijd. Daarom zijn er vanaf woensdag al extra agenten op de been in de stad. Op de wedstrijddag zelf zullen in totaal tweeduizend politiemensen worden ingezet om de veiligheid in de stad en rondom het stadion te garanderen.

 

Praat Mee!