Opgeluchte Huntelaar: ‘Het is gelukkig niets ernstigs’

De schrik zat er woensdagavond even goed in bij Klaas-Jan Huntelaar. De Oranje-international liep in de verloren Champions League wedstrijd tegen Real Madrid (0-2) een zware kneuzing op aan zijn rechterscheenbeen. Aanvankelijk werd er echter gevreesd voor een breuk in het been van Huntelaar.

‘Ik had eerst veel pijn. Het was een frontale botsing en door de harde klap schrok iedereen. Ikzelf eerst ook wel, maar ik had al snel het idee dat er niets kapot zou zijn’, laat Huntelaar weten tegenover Voetbal International. ‘De komende dagen moeten we even kijken hoe het gaat, maar het is gelukkig niets ernstigs. Ik ben wel positief gestemd. Ik denk niet dat dit lang gaat duren.’

Huntelaar rekent erop dat hij op zaterdag 28 februari gewoon aan de start van de Kohlenpott-derby tegen Borussia Dortmund zal staan. ‘Even afwachten hoe het met de pijn gaat, maar ik voorzie geen problemen’, toont de 31-jarige spits zich optimistisch over zijn herstel.

De eerstvolgende competitiewedstrijd van Schalke (a.s. zaterdag tegen Werder Bremen) komt te vroeg, maar dat duel moest The Hunter sowieso al aan zich voorbij laten gaan. Huntelaar zit in de Bundesliga momenteel een schorsing uit van vier wedstrijden, die hij heeft te danken aan een rode kaart tegen Hannover 96. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!