Italiaanse politie pakt 33 Feyenoord-supporters op

Ruim 6.000 Feyenoord-supporters zijn hun club achterna gereisd voor het Europa League-duel met AS Roma. Helemaal geruisloos verloopt het bezoek van de Feyenoord-aanhang echter niet. Gisteravond (woensdag) zijn 33 relschoppers van de Rotterdamse club opgepakt door de politie, zo meldt de NOS.

Tien supporters werden meteen vrijgelaten. De overige hooligans verschijnen vandaag voor de rechter. Volgens de NOS worden zij verdacht van vernieling en openbare geweldpleging.

De meegereisde Feyenoord-supporters verzamelden zich gistermiddag op een plein in Rome. Daar werden brandjes gesticht, vernielingen aan verkeersborden en hekken aangericht en er werden leuzen gescandeerd over Feyenoord en over Joden. Daarnaast werd de politie bekogeld met flessen en vuurwerk. Rond 20.30 uur greep de ME in en dreven zij de groep uit elkaar.

AS Roma – Feyenoord

Onze11 doet vanavond live verslag van de Europa League wedstrijd AS Roma – Feyenoord. Het duel begint om 19.00 uur in Stadio Olimpico. (Foto: Twitter)

  1. […] week af naar de havenstad en er wordt gevreesd voor een vergeldingsactie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Rome. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb weegt alle opties af voor het duel van donderdag, […]

  2. […] week gingen groepen Feyenoord-supporters tekeer in Rome, waar het Europa League-duel AS Roma – Feyenoord werd afgewerkt. De voetbalwereld […]

  3. […] Italiaanse politie pakt 33 Feyenoord-supporters op […]

Praat Mee!