Vorm mist Oranje: ‘Maar dat is iets dat ik tijdens mijn transfer naar Spurs heb ingecalculeerd’

Michel Vorm ging afgelopen zomer als derde keeper mee naar het WK in Brazilië. Toenmalig bondscoach Louis van Gaal gunde de 31-jarige doelman zelfs speelminuten in de troostfinale tegen Brazilië (3-0 overwinning). Sindsdien is het stil gebleven rond Vorm, die een avontuur bij Tottenham Hotspur verkoos boven een vaste plek onder de lat bij Swansea City.

Dat Guus Hiddink de voorkeur geeft aan Jasper Cillessen, Tim Krul, Jeroen Zoet en Kenneth Vermeer snapt de tweede doelman van The Spurs wel. Toch zit het niet helemaal lekker bij Vorm. ‘Eerlijk gezegd voelt het wel als een gemis’, bekent de oud-keeper van FC Utrecht in gesprek met Voetbal International. ‘Maar mijn positie bij het Nederlands elftal is iets dat ik tijdens mijn transfer naar Spurs heb ingecalculeerd. Ik heb er heel mooie jaren gehad. Je weet nooit hoe het in de voetballerij loopt, maar op dit moment is het logisch dat ik me vooral op Tottenham concentreer.’

Ondanks zijn reserverol merkt Vorm dat hij stappen heeft gezet in Noord-Londen. Hij probeert dan ook vooral naar de pluspunten van zijn overstap te kijken. ‘Vergelijk het met een EK of WK. Bij het Nederlands elftal was ik geen basisspeler. Maar van alleen al het meemaken van een WK word je beter’, aldus Vorm, die naar alle waarschijnlijkheid wel mag keepen in de League Cup finale tegen Chelsea. (Foto: Instagram)

Praat Mee!