Clasie op zijn hoede voor return: ‘We moeten echt oppassen’

Ondanks de hosanna-stemming in Rotterdam waakt Jordy Clasie voor de return tegen AS Roma. De middenvelder van Feyenoord beseft dat het lastig wordt om in de returnwedstrijd op de nul te gaan spelen. Het strijdplan moet volgens de aanvoerder van de Rotterdammers dan ook hetzelfde zijn als in Rome: uitgaan van eigen kracht en Roma geen ruimte geven.

‘We moeten echt oppassen. AS Roma heeft gewoon een fantastisch elftal’, weet Clasie. ‘Kijk naar hoe Francesco Totti gisteren speelde voor rust, zo slim. Je zag hoe hij een paar keer in één beweging spelers lanceerde waardoor wij uit positie waren en Roma gevaarlijk kon worden. Dát is Italiaans. Ze geven je ruimte en het gevoel dat je lekker aan het ballen bent en slaan dan ineens toe’, licht de 23-jarige Haarlemmer de kracht van de Romeinse club toe.

Extra power

‘Tijdens de eerste helft hadden we problemen met hun spel, daarna niet meer’, blikt Clasie tegenover Voetbal International terug op het duel met Roma. ‘Wij hebben gedaan wat we hadden afgesproken: hun geweldige middenveld met De Rossi, Pjanic en Nainggolan onder druk zetten, ze niet in hun spel laten komen. Zó moeten we het ook doen in Rotterdam. Uitgaan van eigen kracht en zorgen dat we Roma geen ruimte geven. Ons voordeel is dat uitdoelpunt, het feit dat we heel goed op balbezit kunnen spelen én De Kuip. De sfeer zal gigantisch zijn en dat voelen wij als spelers natuurlijk ook. Dat geeft ons extra power voor het bereiken van de laatste zestien in de Europa League.’

Het 1-1 gelijke spel in Rome biedt veel perspectief voor Feyenoord, maar er schuilt ook gevaar in, zo meent Clasie. ‘Die 1-1 in Rome geeft ons een even mooie als linke uitgangspositie. Spelen voor 0-0 is lastig, dus zullen wij gewoon voor de winst gaan. Anders dan dat kunnen we niet’, besluit de Oranje-international.

Feyenoord – AS Roma

Stadion De Kuip is volgende week donderdag (26 februari) het decor voor de returnwedstrijd van Feyenoord tegen Roma. Het duel in de zestiende finale van de Europa League begint om 21.05 uur. Feyenoord – AS Roma wordt live uitgezonden door RTL7 en is tevens live te volgen bij Onze11.

photo credit: 20121122_070 via photopin (license)

Praat Mee!