Derksen: ‘Louis had dit nooit moeten doen’

Bondscoach Louis van Gaal zat zondag in de Gelredome tijdens Vitesse-Ajax naast Robin van Persie. ‘Onverstandig’, zo luidt het oordeel van Johan Derksen in Voetbal International. ‘De selectie vindt dit niet prettig.’

Vermoedelijk hadden Van Gaal en Van Persie het over het naderende WK voetbal in Brazilië. ‘Van Persie wordt een tikje misbruikt door Louis. Dit hoort bij het charmeoffensief. Kijk mij eens goed omgaan met mijn aanvoerder die in Zeist revalideert en ik meeneem naar Vitesse’, aldus Derksen.

Ook journalist Sjoerd Mossou vond het geen slimme zet van de trainer. ‘Hoe zou Klaas Jan Huntelaar hiernaar kijken?’, vroeg hij zich zondagavond in Studio Voetbal af.

Sneijder
Daarnaast ging het in de uitzending over het wel dan niet selecteren van Wesley Sneijder voor het WK. De heren aan tafel waren het er over eens dat tien doelpunten voor een middenvelder in de Turkse competitie een goede prestatie is. ‘Louis moet gewoon in die vier weken in de voorbereiding zo nu en dan even met hem gaan zitten zodat hij Sneijder voor zich wint. De trainer vindt het heel vervelend dat als Sneijder scoort het met grote letters in de kranten staat, maar als ie wat fout doet dat je er niemand over hoort’, weet Hans Kraaij jr.

Sneijder gaat er zelf vanuit dat hij ‘gewoon’ mee gaat naar Zuid-Amerika.Als ik dan zo bezig blijf als afgelopen tijd, zie ik geen problemen’, citeerde ELF Voetbal Magazine hem onlangs.

Praat Mee!