ADO treft maatregelen tegen weggeven wedstrijdshirts: 500 euro boete

Spelers van ADO Den Haag zullen voortaan twee keer nadenken voordat ze hun wedstrijdshirt weggeven. De Haagse club, die onlangs in Chinese handen viel, gaat spelers beboeten die na afloop van de wedstrijd hun shirt in het publiek gooien. Volgens ADO zijn er dit seizoen al 367 wedstrijdshirts weggegeven door de spelers. De club is bijna door haar voorraad heen.

Als een ADO-speler toch besloot zijn shirt weg te geven of deze te ruilen met de tegenstander, dan kan hij een factuur van 500 euro op zijn deurmat verwachten. Voor de doorgevoerde maatregel van ADO moesten de spelers overigens ook al geld betalen voor het weggeven van een shirtje. Naar verluidt lag dit bedrag echter een stuk lager. ADO-doelman Martin Hansen maakte het nieuws, dat intern gehouden moest worden, vrijdag bekend op zijn Twitter account.

Mike van Duinen reageerde teleurgesteld op de maatregel van de club. ‘Ik vind dat je genoeg shirts moet hebben’, nam Van Duinen tegenover Omroep West stelling tegen het besluit van ADO. ‘Normaal gesproken geef ik na een overwinning graag mijn shirt weg, maar daar hangt nu wel een heel hoog prijskaartje aan. Ik denk dat ik nu maar mijn ondershirt het publiek in gooi. Je moet wat, he!’ (Foto: Alex van Buuren, Wiki Commons)

Praat Mee!