Koeman: ‘Louis is dol op vrouwen’

Het is geen geheim dat Ronald Koeman en Louis van Gaal al langere tijd overhoop liggen met elkaar. In hun gezamenlijke tijd bij Barcelona waren Koeman en Van Gaal nog dikke vrienden en brachten ze ook buiten het voetbal veel tijd met elkaar door. Volgens de trainer van Southampton was Van Gaal op zijn best in het bijzijn van vrouwen.

‘In de tijd dat we bij Barcelona werkten gingen we soms uit eten. Met de vrouwen erbij. Dan zag ik een hele andere Louis. Dan maakte hij grapjes en sprak hij vrouwen aan. Hij is dol op vrouwen’, vertelde Koeman vrijdag tijdens de uitzending van College Tour. Hij denkt niet dat het ooit nog goed komt tussen hem en Van Gaal. ‘Ooit waren we vrienden. Maar tussen ons komt het niet meer goed denk ik. Jammer, maar zo is het nu eenmaal gelopen.’

Begin januari stonden beide managers tegenover elkaar op Old Trafford. Het Southampton van Koeman won met 1-0 dankzij een treffer van Dusan Tadic. Tot een echte ontmoeting met Van Gaal kwam het niet. ‘Na die zege zijn Erwin en ik naar de coachingroom van Manchester United gegaan. Van Gaal had ons uitgenodigd een wijntje te komen drinken. Dat is de gewoonte in Engeland. Hij had echter nog verplichtingen bij de pers, het is er niet van gekomen. Toen hij naar boven kwam, waren wij onderweg naar de bus. Echt, het was puur toeval, er was van opzet geen sprake’, aldus Koeman. (Foto: Pvt pauline, Wiki Commons)

Praat Mee!