De Jong verwachtte steun van voormalig bondscoach Van Marwijk

In 2010 werd Nigel de Jong gepasseerd voor het Nederlands elftal door Bert van Marwijk. De meedogenloze middenvelder brak in korte tijd twee keer het been van een tegenstander. Door de publieke druk liet Van Marwijk de huidige speler van AC Milan een tijd buiten de selectie. De Jong reageert in het AD voor het eerst openlijk over de bondscoach zelf.

‘Het Nederlands elftal zie ik als een wolfpack. Je steunt en ondersteunt elkaar. Ik verwachtte steun’, zegt De Jong. ‘De jacht op mij was geopend. Ik wilde dolgraag spelen, of bij de groep blijven. Maar van Marwijk bezweek onder de druk van de media en stuurde mij weg. Hij had voor mij kunnen kiezen en me intern hard kunnen aanpakken’, zo legt de middenvelder uit.

Zelf bevestigt De Jong dat hij hard speelde, maar nooit met de intentie om iemand te blesseren. ‘In Engeland werd mijn harde spel pas een item nadat ik geschorst was voor het Nederlands elftal’. Tijdens zijn periode bij Manchester City raakte De Jong in opspraak nadat hij in korte tijd het been had gebroken van zowel Hatem Ben Arfa als Stuart Holden.

(Foto: Instagram)

Praat Mee!