De Jong vreest aflopend contract niet: ‘Het voetbal heeft types als ik nog steeds nodig’

Het contract van Nigel de Jong loopt komende zomer af bij AC Milan. Hoewel De Jong in een eerder stadium aangaf graag te willen verlengen bij Milan, kijkt hij ook alvast voorzichtig naar een nieuw avontuur. ‘Mijn contract loopt af, er gaat straks weer iets moois komen’, zegt de middenvelder van Oranje in het Algemeen Dagblad.

De Jong beseft zich maar al te goed dat voetballers zoals hij schaars zijn in het moderne voetbal. ‘Ik ben een soldaat, ik voer uit. Het voetbal heeft types als ik nog steeds nodig’, aldus de 30-jarige middenvelder, die het een kwalijke zaak vindt dat zijn werkgever steeds verder afglijdt in de Italiaanse competitie. ‘Er moet iets gebeuren, zo kan het niet langer. De stad was zo trots op zijn clubs. Nog, als ik hier op straat loop, is de warmte enorm en oprecht.’

De zaakwaarnemer van de oud-Ajacied, Rodger Linse, was donderdag in het San Siro om met het bestuur van Milan te praten over een nieuwe verbintenis. Desondanks laat De Jong tussen neus en lippen doorglippen dat hij ook wel openstaat voor een nieuwe club. ‘Ik weet dat ik nog pakweg vier jaar ergens zal voetballen. Mijn contract loopt af, er gaat straks weer iets moois komen.’ (Foto: Dmitrij Nejmyrok, Wiki Commons)

Praat Mee!