Gullit steunt Van Ginkel: ‘Hij heeft meer vertrouwen nodig’

Ruud Gullit speelde jarenlang voor AC Milan en volgt zijn oude club nog altijd op de voet. De hoogtijdagen liggen al een tijdje achter de rug van de Italiaanse topclub. Milan voerde twee jaar geleden een verjongingsproces door en sindsdien gaat het bergafwaarts met de zevenvoudig winnaar van de Champions League/Europacup 1. Gullit heeft desondanks vertrouwen in het huidige beleid van de directie en hoopt dat Marco van Ginkel meer speeltijd krijgt.

‘Vroeger konden de Italiaanse clubs iedereen kopen die ze wilden. Nu gaan de grote spelers naar Spanje en Engeland’, schetst Gullit op Milan Channel de nieuwe realiteit van het Italiaanse voetbal. ‘Milan is zich nu heel erg op jonge jongens aan het richten. Ik denk dat de fans een beetje meer geduld moeten hebben, want deze filosofie is de juiste.’

Gullit komt op voor zijn landgenoot Van Ginkel, die nog geen onuitwisbare indruk heeft gemaakt in Noord-Italië. ‘Van Ginkel? Hij heeft wat meer vertrouwen nodig, vooral in wedstrijden waarin het stroef loopt’, aldus de oud-international van het Nederlands elftal. (Foto: Instagram)

Praat Mee!