Update | Gudde bevestigt: Rome-hooligan werkt voor Feyenoord

Het imago van Feyenoord werd deze week flink geschaad door de rellen in Rome. Vele supporters reisden zonder kaartje af naar de Italiaanse hoofdstad om stennis te schoppen. Een van de relschoppers die in Rome werd opgepakt, blijkt voor Feyenoord te werken. Dat bericht De Telegraaf zondagmorgen.

De Rotterdamse club schaamt diep voor Frank de W., een 28-jarige medewerker van de Feyenoord-fanshop op Rotterdam Centraal. ‘Dit is ongeveer het laatste waar we als club op zaten te wachten’, laat Raymond Salomon weten in een reactie aan De Telegraaf. Volgens de woordvoerder van Feyenoord zou De W. op eigen gelegenheid zijn afgereisd naar Rome.

Gescreend

Salomon wil niet ingaan op de vraag of De W. wordt ontslagen. De club onderzoekt of de medewerker van de club, die een tijdelijk contract heeft, zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan vernielingen en/of openbare dronkenschap. ‘Werknemers van Feyenoord worden vooraf grondig gescreend op een mogelijk ‘voetbalverleden”, aldus Salomon. Volgens de woordvoerder had De W. zich in het verleden niet misdragen.

Update 22 februari 16.57 uur

Eric Gudde heeft zondag bevestigd dat er een Feyenoord-medewerker was betrokken bij de rellen in Rome. Dat liet de algemeen directeur van Feyenoord vlak voor de stadsderby tegen Excelsior weten aan RTV Rijnmond. ‘Dat er een medewerker van Feyenoord bij betrokken is klopt, en daar zal ik, nadat ik wederhoor heb toegepast, passende maatregelen voor gaan nemen’, aldus Gudde. (Foto: Twitter)

 

Praat Mee!