Mourinho boos: ‘Arbiters gaan te ver’

Chelsea FC wordt volgens José Mourinho structureel benadeeld. De Londenaren staan al het gehele seizoen bovenaan in de Premier League, maar de succestrainer meent dat de media een anti-Chelsea campagne zijn gestart. Daarnaast zijn ook de scheidsrechters niet objectief als het om Chelsea gaat.

Sky Sports noemde Diego Costa, na een heftige overtreding, een ‘crimineel’ en dat is volgens de 52-jarige Portugees buiten alle proporties. ‘Heeft Sky Sports daar ooit excuses voor aangeboden aan Chelsea?’, vraagt hij zich openlijk af.

Ook de scheidsrechters doen de spelers van Chelsea FC groot onrecht aan. ‘Je wil dat ze consistent zijn, op de goede manier. Niet op de slechte manier. Een advocaat die consistent is maar vijftien van de vijftien zaken verliest, huur je niet in. Ik weet dat het lastig is om een wedstrijd in goede banen te leiden, want zelf doe ik dat soms tijdens de training’, gaat Mourinho verder. ‘Maar mijn spelers worden structureel benadeeld en krijgen niet het respect dat ze verdienen. Dat gaat te ver. Echt veel te ver.’

The Special One gebruikte de de overtreding op Nemanja Matic als voorbeeld. ‘Matic heeft geluk gehad, want dit had het einde van zijn carrière kunnen betekenen’, vertelt een bezorgde Mourinho. ‘Matic had overduidelijk een reden om zo zijn beheersing te verliezen. Wat kon de consequentie zijn van Matic’ duw voor de andere speler? Niets. Een paar seconden later stond hij alweer op. Maar voor Matic had die tackle het einde van zijn carrière kunnen betekenen.’, besluit een boze Mourinho.

Praat Mee!