‘De Jong verlengt contract niet en gaat snel om tafel met United’

Volgens het Italiaanse Calcio Mercato gaat Nigel de Jong zijn aflopende contract bij AC Milan niet verlengen. De 30-jarige middenvelder is uit op een hereniging met Louis van Gaal, die afgelopen zomer hoofdtrainer werd bij Manchester United. Naar verluidt gaat De Jong snel in gesprek met United om een zomerse transfer te bewerkstelligen.

Zodoende ziet Ajax het kleine sprankje hoop op een terugkeer van de Oranje-international vervliegen. De Amsterdammers deden De Jong onlangs een aanbieding, maar daar ging de Nederlander niet op in. De Jong, die als speler van Ajax doorbrak in de Eredivisie, geeft de voorkeur aan een terugkeer naar de Engelse Premier League. Tussen 2009 en 2012 stond De Jong ook al onder contract in Manchester. Destijds bij de rivaal van United: Manchester City.

De Jong liet zaterdag in het Algemeen Dagblad al doorschemeren dat hij een transfer wel ziet zitten. ‘Ik weet dat ik nog pakweg vier jaar ergens zal voetballen. Mijn contract loopt af, er gaat straks weer iets moois komen’, aldus de 80-voudig international van het Nederlands elftal, die maar al te goed beseft dat voetballers van zijn soort schaars zijn. ‘Ik ben een soldaat, ik voer uit. Het voetbal heeft types als ik nog steeds nodig.’

Blind

De mogelijke komst van De Jong kan slecht nieuws betekenen voor Daley Blind. De zoon van assistent-bondscoach Danny Blind tekende na het WK een meerjarig contract in Manchester en heeft steevast een basisplaats onder Van Gaal als verdedigende middenvelder. Op die positie speelt De Jong ook al jaren zijn beste wedstrijden. (Foto: Instagram)

 

Praat Mee!