VIDEO | Dost maakt achtste en negende treffer van 2015

VIDEO | 2015 is vooralsnog hét jaar van Bas Dost. Vandaag (zondag) kwam de spits van VFL Wolfsburg weer in actie, en opnieuw veranderde alles wat Dost aanraakte in goud. Tegen Hertha BSC nam de Nederlander de volledige doelpuntenproductie op zich (2-1 overwinning).

Met zijn achtste competitietreffer van 2015 tekende Dost al na tien minuten voor de openingstreffer. De 25-jarige aanvaller koos slim positie tussen de centrale verdedigers van Hertha, waardoor hij een verlengde voorzet eenvoudig langs de doelman van de Duitse hoofdstedelingen kon schuiven.

In de eerste helft kwam Hertha nog langszij, en dus waren alle ogen na rust weer gericht op de doelpuntenmachine van Wolfsburg. Dost liet eerst nog een kans aan zich voorbijgaan, na goed voorbereidend werk van André Schürrle, maar maakte een kwartier voor tijd alsnog de winnende treffer. Een verwoestende uithaal van Luiz Gustavo spatte uiteen op de paal, waarna Dost er als de kippen bij was om de rebound in het lege doel te werken.

Na de wedstrijd van zondag staat Dost op elf competitietreffers. Met dat aantal staat hij op de derde plaats in de topscorers ranglijst van de Duitse Bundesliga. (Foto: Instagram)

Video doelpunten Dost

De eerste treffer van Dost:

Het tweede doelpunt van Dost, en daarmee alweer zijn negende treffer van 2015.

Praat Mee!