Van der Vaart gepasseerd; einde nabij?

Hamburger SV lijkt alvast in te spelen op een zomers vertrek van middenvelder Rafael van der Vaart. Waar de Oranje-international dit seizoen veelal aan de aftrap begon, moest hij zondag het gehele duel met Borussia Mönchengladbach (1-1) vanaf de bank toekijken.

Van der Vaart was overigens niet de enige opvallende naam op de bank van HSV. Trainer Joe Zinnbauer greep na de 8-0 (!) nederlaag tegen Bayern München namelijk op zeven plekken in.

Na afloop van de wedstrijd dit weekend was Zinnbauer positief gesteld over Van der Vaart en de ervaren Heiko Westermann, die ook genoegen moest nemen met een plek op de bank. ‘Zowel Van der Vaart als Westermann heeft het elftal goed ondersteund vanaf de bank en in de kleedkamer’, citeert De Telegraaf de coach van HSV.

Acceptatie Van der Vaart

Mathias Sonnenberg, journalist bij het Duitse Bild, schrijft dat de Nederlander zijn langste tijd heeft gehad bij HSV. Laatstgenoemde zal zijn aflopende contract volgens hem niet gaan verlengen. Daarnaast vertelt Sonnenberg dat de 109-voudig international dat Van der Vaart mans genoeg is om iedere beslissing van de HSV-bazen te accepteren.

Van der Vaart lijkt zodoende langzaamaan op zoek te kunnen naar een nieuwe club. Hoewel de ervaren international veel in verband wordt gebracht met een terugkeer naar Ajax, vertelde hij november vorig jaar nog een vertrek naar Nederland niet te prefereren. ‘Terug naar Nederland zie ik nu niet voor me. Dat is een onderbuikgevoel’, waren de woorden van Rafa.

 

 

Praat Mee!