Rotterdam vreest Roma-fans: ‘Weren Romeinse fans een optie, maar het is zeker niet ons uitgangspunt’

Rotterdam houdt haar adem in voor de Europa League wedstrijd Feyenoord – AS Roma. Circa 2.400 Italiaanse fans reizen deze week af naar de havenstad en er wordt gevreesd voor een vergeldingsactie naar aanleiding van de gebeurtenissen in Rome. De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb weegt alle opties af voor het duel van donderdag, waaronder het weren van de Romeinse supporters.

‘Onze hoop en verwachting is dat het uitpubliek er gewoon bij kan zijn. Dat is ons uitgangspunt’, stelt Aboutaleb maandag in het gratis dagblad Metro. De burgervader heeft nauw contact met de autoriteiten en neemt op basis daarvan een besluit. ‘We kijken naar alles. Alle informatie die we hebben wordt meegenomen. Op basis daarvan wordt er een afweging gemaakt.’

Aboutaleb nam na de rellen in Rome direct contact op met de burgemeester van Rome. Hij schreef in een brief het gedrag van de Rotterdamse hooligans sterk te veroordelen en alles in het werk te stellen om de daders op te sporen. ‘Zij hebben op ongelooflijke wijze misbruik gemaakt van uw gastvrijheid en schade toegebracht aan uw prachtige stad. Met hun grove gedrag hebben zij de bewoners van Rome schrik aangejaagd.’ (Foto: Wouter Engler, Wiki Commons)

Praat Mee!