Blind lovend over Van Gaal: ‘Ik bewonder het feit dat hij altijd zichzelf is’

Daley Blind maakte afgelopen zomer voor 17,5 miljoen euro de overstap naar Manchester United. De oud-Ajacied werd daarmee misschien wel de beste aankoop van de Engelse topclub. In het elftal van Louis van Gaal ontpopte Blind zich al snel tot een onbetwiste basisspeler. Op de officiële website van The Red Devils blikt de Oranje-international terug op zijn eerste maanden in Engeland.

De 24-jarige Amsterdammer is vooral erg te spreken over Van Gaal, onder wie hij al veel vertrouwen kreeg in het Nederlands elftal. ‘Ik bewonder het feit dat hij altijd zichzelf is. Hij is altijd eerlijk tegen iedereen over zijn ideeën. Het is duidelijk wat hij wil. Je weet altijd waar je staat als speler en dat bewonder ik zeer’, drukt Blind zich positief uit over de 63-jarige manager.

Het verschil in tempo is volgens Blind het voornaamste punt waar een speler uit de Eredivisie tegenaan hikt. ‘In Nederland heb je bepaalde momenten in de wedstrijd waarop je kan zeggen: ‘Oké, laten we even wat rust pakken door de bal rond te spelen’. Hier ligt het tempo veel hoger’, zegt de middenvelder. ‘Maar dat is juist mooi. In Nederland zijn er vier of vijf teams die kampioen kunnen worden, er is een groot verschil met de rest. Hier kan iedereen van elkaar winnen.’

Van Persie

In het begin had Blind veel aan Robin van Persie, die hem wegwijs maakte in Manchester. ‘Hij heeft me in het begin op weg geholpen, maar ik spreek behoorlijk Engels’, vertelt de 25-voudig international. ‘Ik kon iedereen dus goed verstaan, hoewel sommige spelers spreken met een vreemd accent. Ik heb van iedereen een warm welkom gekregen, vanaf het eerste moment voelde het goed.’ (Foto: Instagram)

Praat Mee!