Van der Vaart blijft knokken: ‘Je merkt dat hij weer in de ploeg wil komen’

Rafael van der Vaart lijkt komende zomer uit te mogen kijken naar een nieuwe club. Tijdens het laatste competitieduel van Hamburger SV bleef de 32-jarige middenvelder negentig minuten op de bank. Volgens HSV-trainer Joe Zinnbauer heeft Van der Vaart zich echter nog niet neergelegd bij zijn reserverol. ‘Hij heeft een reactie getoond en je merkt dat hij weer in de ploeg wil komen’, aldus Zinnbauer.

Het Duitse Hamburger Morgenpost en sensatiekrant Bild lieten eerder al weten dat HSV het aflopende contract van Van der Vaart niet gaat verlengen. Desondanks lijkt de Oranje-international er alles aan te willen doen om via de voordeur te vertrekken uit Hamburg en zich in de kijker te spelen van andere clubs.

Zinnbauer wilde Van der Vaart tijdens het Hamburgse sportgala nog niet afschrijven. ‘Wie Rafa kent, weet dat het hem wat doet. Hij heeft ook een reactie getoond en je merkt dat hij weer in de ploeg wil komen. Er komt een nieuwe week aan, en we moeten zien wie dan gaat spelen’, liet de trainer van HSV weten.

Ook directeur Dietmar Beiersdorfer houdt vertrouwen in Van der Vaart. Volgens Beiersdorfer wil een eenmalige plek op de bank niet zeggen dat HSV geen beroep meer gaat doen op de Heemskerker. ‘Hij is nog steeds een grote voetballer en hij heeft nu één keer niet gespeeld. Het seizoen is nog lang en we hebben iedere speler nodig’, aldus de directeur.

Aanbiedingen

Volgens Bild hoeft de 109-voudig international zich in ieder geval geen zorgen te maken over zijn sportieve toekomst. Naar verluidt heeft Van der Vaart aanbiedingen op zak uit Italië, Spanje en de Verenigde Staten. (Foto: Kathi Rudminat)

Praat Mee!