Feyenoorder wil Oranje pijn doen

Colin Kazim-Richards hoopt in de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen het Nederlands elftal er bij te mogen zijn voor Turkije. De bonkige spits van de Rotterdammers speelde zijn laatste interland ruim twee jaar geleden, maar hij is van mening dat bondscoach Fatih Terim hem een kans moet geven.

‘Ik kijk uit naar de dag dat ik weer bij de nationale ploeg wordt gehaald. Ik heb het spelen met Turkije echt gemist’, zegt Kazim-Richards tegenover DHA. ‘Als ik zo blijf presteren en scoren bij Feyenoord hoop ik dat ik een oproep krijg van Terim. Bolgens mij ben ik in het buitenland de meest trefzekere Turk’.

Kazim-Richards kwam in de zomer op huurbasis naar Feyenoord en staat op tien competitie treffers in twintig duels. Daarnaast scoorde hij een maal in Europees verband en leverde hij drie assists af. De in Londen geboren Turk kwam 36 keer uit voor de nationale ploeg en scoorde maar twee keer.

Voor Turkije is de wedstrijd tegen Nederland van cruciaal belang. In de eerste wedstrijden werden er veel punten verloren en is de kans op een klassering bij de beste drie in groep A heel onzeker.

De EK-Kwalificatie wedstrijd Nederland – Turkije is uiteraard live te volgen bij Onze11.

(foto: Instagram)

Praat Mee!